adlin dayana
Twitter · Instagram ·



tuan tanah

Secara sasteranya,aku seorang Adlin Dayana atau nama singkatnya Yana si baik hati yang suka menulis cerita fiksyen,fakta2 tersendiri dan bertemakan muzik keras ditelinga. Selalu gagal dalam percubaan pertama tp sekali aku jatuh tak selamanya aku tersungkur.Pernah menjuarai rumah sukan Kenyalang dalam acara lari berganti-ganti 3x100 sewaktu menduduki Darjah 1. Pemain bola jaring kedudukan Center sewaktu dibangku lewat 10,11,12 tahun. Kaki size 5 baju size M/L. Lebih dikenali dengan sikap suka buat hal sendiri dan keras kepala.

Dua tiga kucing berlari, eh terjatuh pula!

Adlin Dayana MAL El Kasyah

Support
Follow me :)


Tweet Tweet

Recent Posts
· jatuh
· class
· Menifestasi Core


KENANGAN SEMALAM.
Monday, 9 June 2014 | Posted by Lionel | 0 comment/s
holla holli cikebum cikebum ,eh seronoknya dia hahah! mestilah happy, guess what?! baru balik dari Kem Zero To Hero Organized By STEP EXITO lah woi!hehe

Dear God, i miss them, i miss Abang Faizal, Abang Alang and Abang Andak and keluarga besar Step Exito :(

HARI PERTAMA

Ok firstly sampai2 je sana makan petang siap2 semua lah, duduk lah 1 bilik dengan y Fareee, Pia, Anis, Dotty and that 2 girl yg aku tak berapa kenal tp aku ni ok je so aku tak kesah. then siap2 turun makan malam after tu solat maghrib kt masjid, then kitorg ada game kt open hall kt situ ,tak tipu best sangat! oh i miss that moment, kaki aku terseliuh act masa tengah game tu, hahah then boleh pulak gastric ,hadoi ni yg sampai gastric mmg stress sangat.Ok then dalam pukul 11 dah habis aktiviti kitorang pun lepak2 tp aku Faree dan Dotty yang tak boleh pisah ni pun tetiba abg ngah tanya "dik nak beli burger apa?" acah-2 buat burger lettuw, nyampah hahahha then aku pun dgn muka tak malu order burger daging cheese, guess what, orang belanja haha! aku suka sangat paw orang sebenarnya haha abang tak marah kan?kah! then aku penat malas nak join diorg tanpa fikir panjang terus naik bilik dan zzzzz.

HARI KEDUA 

on the next day awal pukul 5 dah bangun siap2 ,team paling awal bangun kot hahah excited semacam ek, then siap2 terus turun subuh, after that riadah sekejap then aerobik lepas tu main game lagi ,pergh seronok sampai jatuh2 ,hahah cuaca agak mendung masa tu, hujan rintik2 tapi tiada halangan buat kami ye, then terus abang ajak turun tepi laut , yeah this is the times!!! main bola woi haha
paling excited aku main sampai perut kena bola dengan Peja, paham tak rasa perut bila terlanggar bucu meja?ha begitu,hahah!aku ni ganas so aku tak kesah, dah habis main bola lecak2 semua kotor2 tu,terus naik bilik salin baju dan turun makan tengahari.siap2 makan air pulak tengah pasang, aku dah geram je tengok air tu rasa mcm nak terjun je!hahah tapi aku takut air dalam2 T.T so aku pun tanpa fikir panjang, terus je main air kt tepi2 tu ,mula2 lah kan lps tu masing2 ajak main bola dalam air,aku on je, paling takbleh bla bila abang alang jd monkey panjat2 pokok tapi takut nak turun hahah!


after that kitorang pi naik cruise, pergh yang ni malas nak cerita, aku ni banyak betul penyakit ek, antarannya ni lah, MABUK LAUT. aku nampak laut bergelora je, automatik perut ni sebu, mual nak muntah semua ada, lagi aku duduk tepi hujung belakang bot, nauzubillahhiminzalik aku takbleh hidup betul dalam tu hahah.lepas je turun cruise rasa dah selamat dah hidup, then lps semua naik aku pelik apasal la semua tonggeng2 kt bawah jeti, kutip kupang rupanya, ah seronok!dan aku dan Un, Faree, Dotty pun join. lepas tu aku pun beranikanlah diri turun dalam  laut yg memang dalam tu bersama safety jacket, oh i miss this time lah sia! :( bila lepas tangan je rasa mcm nak tenggelam, 1 je yg aku bayangkan masa tu, aku rasa mmg tak selamat sbb aku selalu tengok cerita Piranha lah, Anaconda lah jd rasa mcm kaki tu nak naik2 je takut ada benda sambar ke hahah nampak tak pengaruh TV kuat sangat ni hehe,bila tangan dah beku, dan kesejukan, aku pun naiklah atas untuk mandi dan solat asar.

malam tu kami buat BBQ, aku pun offer diri untuk cuci kupang yang dikutip bersama2 tadi bersama dgn Chat, hehe sweet tak kami? keh kawan je ok. then lepas siap basuh semua trus ke tapak fire camp, act aku menyendiri je,entah kenapa pun tak tahu lps tu bila diorg semua dah makan aku pun tak makan tau sbb masa tu perut buat hal,menyampah. hahah dalam kul 11 habis BBQ, aku pun karaoke dengan abang alang dan DIA YANG BELANJA. abang alang mohon baca post ni hahahah!!! so berduet lagu ADAT BERKASIH, dan seperti biasa tak sah kalau aku karaoke tanpa bawa lagu Ella - Sembilu ye hehehe. then dah penat aku dan Faree pun terus naik bilik sbb masa tu kat karaoke tinggal Aku, Faree, Tisyia, Abang Alang dan Abang Andak je,lol hahah

HARI LAST

dan keesukan paginya, aku rasa bilik aku yang bangun paling awal, seawal pukul 6 kami dah bangun tapi taahu tak act kami rasa kami yang paling lambat bangun sbb masa tu senyap je ingatkan semua dah turun ke surau, aku pun dengan gelabah buka pintu bilik dan ketuk2 jiran sebelah, lah membuta lagi rupanya!huh then aku sebagai mak tiri dengan jahatnya ketuk pintu bilik mereka sampai mcm nak pecah pintu bilik tu hahaha!!! bila semua dah bangun aku dan kawan2 yg lain pun terus turun subuh dan dah balik hall pun dan u know what? diorg still belum sampai. aku stress je sebenarnya, aku suka sangat tunggu orang lama2 ni ,sbb aku dah lapar masa tu hahah. then kitorang berjalan ke muzium Johor Lama ,then balik tu main game lagi ,ah bestnya :( tahu tak aku basah lencun sbb main hujan dengan depa semua? gila depa sume ni tau ,dengan abang2 sekali kena lenjan, hahah its the best things when it comes to the CAMP. Im not going to forget it. I miss all that... Im gonna miss he called me " Yana Mak Tiri " :')

Lepas tu siap2 nak balik, naik bas je dah duduk rasa mcm sayu sangat hati ni ,berat sangat hati nak tinggalkan Abang, aku dah mula tak bersuara dah dalam bas, sedih sebenarnya. dan lepas tu abang hulur 1 buku ni kt aku yg bertajuk "Hidup Untuk Menang" ,ok balik terus aku framed gantung kt dinding,hahaha thank you Abang Ngah, i love it!

Dan masa semalam aku masih bawa ke hari ini dan mungkin untuk hari2 aku yang seterusnya. Aku rindukan moment indah yang aku lalui sepanjang 3 hari itu, ia cukup simple tapi benda yang simple macam ni lah aku ingat sampai bila2.
Terima Kasih Abang Ngah, Abang Alang dan Abang Andak, we appreciate it so much!
We learn many things there, we smile, we joke, we laugh and we cry...
Ya Allah , permudahkan segala urusan kami semua, jagakanlah hati-hati ini, simpankanlah memori2 ini.
Keep remember, La Tahzan Ma'ana.. Allah with us...