adlin dayana
Twitter · Instagram ·



tuan tanah

Secara sasteranya,aku seorang Adlin Dayana atau nama singkatnya Yana si baik hati yang suka menulis cerita fiksyen,fakta2 tersendiri dan bertemakan muzik keras ditelinga. Selalu gagal dalam percubaan pertama tp sekali aku jatuh tak selamanya aku tersungkur.Pernah menjuarai rumah sukan Kenyalang dalam acara lari berganti-ganti 3x100 sewaktu menduduki Darjah 1. Pemain bola jaring kedudukan Center sewaktu dibangku lewat 10,11,12 tahun. Kaki size 5 baju size M/L. Lebih dikenali dengan sikap suka buat hal sendiri dan keras kepala.

Dua tiga kucing berlari, eh terjatuh pula!

Adlin Dayana MAL El Kasyah

Support
Follow me :)


Tweet Tweet

Recent Posts
· KENANGAN SEMALAM.
· jatuh
· class
· Menifestasi Core


Masih Perlu
Tuesday, 24 March 2015 | Posted by Lionel | 0 comment/s
hai, hello dan selamat sejahtera. lama gila babi rasanya aku tak update blog haha whatever no one care anyway! so, macam biasalah, aku still sama, still gemuk hitam macam dulu tak berubah and so on. ya, once adlin forever adlin ahah tapi this is new year 2015, yeah aku telah dicampakkan atau bahasa baiknya, diletakkan kat kelas 4TL,omg aku dah form4 dah rupanya, sekejap je masa berlalu, start buat blog ni masa darjah 5, bapak lama! hahaha

jadi, so far so good jugaklah tapi TL aliran engineering atau forshort bagi Teknologi Lukisan a.k.a Engineering Drawing and Engineering Technology. Nampak macam bijak, macam bagus2 je kalau dah title engineering tu tp pahit manis kami je yang merasa hahaha, apa yang aku boleh katakan hanyalah aku banyak sangat sabar tahun ni, entah kenapa dapat saingan yg sangat sengit tahun ni, semua bijak2, otak semua bergeliga genius2 sehingga membuatkan aku rasa kecik dan hanya mampu duduk tepi corner hahahaha

tak nak cakap banyak, tapi rasanya memang dah banyak, orang kata alang2 menyeluk perkasam biar sampai ke pangkal lengan, jadi izinkanlah aku sambung bebel ye, haha then aku tak tahulah kenapa apa masalah aku sampai boleh sangkut dengan classmate sendiri, nampak macam bodoh kan? memang bodoh pun tapi takdelah bodoh sangat aku suka dia, yang bodohnya dia lah sebab sia-2 kan aku betul2 suka dia ni. ahahha ayat macam sial.

mula2 niat dihati memang biasa2, sebab dia cute gila muka suci macam takde dosa hahahaha dan ye aku minat dia sebab muka dia macam chinese, hellamak chinese tu takleh blah, haha then after all this time kitorang berkawan biasalahkan, as classmate and so on tp bila sampai satu tahap aku dah anggap dia macam special sikit dari kawan2 lelaki aku yang lain, tipulah kalau cakap aku tak sayang,

tapi, kita kena ingat jugak tak semua benda yang kita sayang, sayangkan kita, biasalah, bertepuk sebelah tangan memang tak berbunyi. kadang2 tu bila sampai satu tahap kita dah terlalu sedih sebab dia, yang mampu kita buat cuma redha, apa nak jadi, biar jadi. dah lepas, biar lepas. sebab semua benda yang berlaku ni semua bersebab, people comes in our life either bless or lesson. jadi, belajarlah terima hakikat walaupun memang sakit nak telan, memang orang tak rasa apa kita rasa, tapi cuba telan, kau hadam lumat-lumat, kau buang, pindah setempat ke hadapan, cari langkah baru. bukak mata luas2, ramai lagi yang sayang kau ,terlalu bodoh untuk kau habiskan masa kau pd orang yang tak pernah kesah pasal kau, kau sakit dia tak rasa. bukan dia kesah pun. apa nak jadi kau, jadilah, dia peduli apa kan?

jadi, natijahnya disini anak-anak sekalian, janganlah cepat jatuh cinta pd orang yang kita baru kenal, contohnya macam nilah, aku kenal dia tak lama. 2 bulan je, tapi bila dah rasa jatuh tu, dia punya payah nak bangun tu memang bukan kepalang, nampak macam takde apa, tapi macam aku cakap, pahit manis tu kita je yang rasa. dalam kes aku ni, kau kena jugak belajar untuk hidup sendiri, jatuh sendiri, bangun sendiri. takde sape boleh tolong kau bila kau jatuh melainkan diri kau. tanam kekuatan tu dengan sakit yang kau dapat, anggap sakit tu sebagai dugaan untuk kau sembuh, luka memang meninggalkan parut, tapi jangan risau parut tu akan beransur hilang, aku syorkan kau guna Mederma atau Bio Oil  HAHAHAHA K TAK LAWAK. kalau hari ini kau jatuh kerana manusia, esuk2 kau bangkitlah kerana Allah, jalan tu selalu ada. :) goodluck bye!